besiktning

Dagens besök hos barnmorskan gav oss följande info: Bebisen är nääästan fixerad. Han ligger prick på kurvan. Jag har gått upp 12 kilo sen jag blev gravid (gick ner ett kilo innan inskrivningen så enligt journalen är det 13kg). Hans hjärtljud ligger på 135. Mitt blodtryck ligger fortfarande lågt, 100/60. Börjar samla på mig vatten så jag fick rådet att undvika salt och dricka mindre (hur nu det ska det gå när jag är törstig som om jag vandrat 100 dagar i Sahara). Allt är färdigbakat och lungorna färdigutvecklade så nu ligger han bara där o gottar till sig. Fick en ny tid om två veckor, hoppas hoppas att det blir den sista!

hipstamatic-helg

Albin sprang Kalvin-knatet och vi hejade på!


När det blir svalt så hänger jag o Sixten på balkongen.

Elsa har varit lite rädd för Sixten sen hon var liten, i helgen botades skräcken. Med råge.

När vi inte sitter på balkongen så hänger där massa mini-kläder på tork. Med 9 stylish kusiner att ärva av har lillgrabben en galet välfylld garderob redan nu!


Min utsikt när jag vaknar.

plötsligt händer det!

Åh vad jag har LETAT efter en fin skötväska. Ett fint mönster, något som kan hänga på axeln även när vagnen inte är med och som dessutom är praktisk. Inte helt lätt. Men så läste jag om märket Littlephant i senaste Family Living och var tvungen att googla mig in på deras hemsida (som tyvärr är under konstruktion för tillfället) och vad de hade för produkter. Och efter lite googlande så var den där. SKÖTVÄSKAN! Nu är den hemklickad och jag hoppas att den är lika fin i verkligheten.


thanks me!

Någonstans i vecka 27 nånting köpte jag den här klänningen i USA men motivationen att "den är nog skön sen när man är tjock o varm". 10 veckor senaste tackar jag mitt vecka-27-jag för att jag var så klok. Nu är det VARMT om dagarna!

Sixten o jag orkar inte vara utomhus mer än 20 minuter i taget innan vi båda lägger oss ner på trottoaren så långpromenaderna får vänta till kvällarna. Men då kan vi å andra sidan gå hela familjen.

 

 


svullo

Jag tror inte att jag har samlat på mig särskilt mycket vatten under graviditeten men nu när det är så himla varmt i Skåne så svullnar fingrarna en del. Det gör de ju i vanliga fall också så lägger man på lite extra blod i kroppen och kanske lite vätska med så blir korv-fingrar resultatet! Så mina ringar sällskapar numera med en döskalle från Kalifornien runt min hals.
Och TUSEN tack för alla tips om BB-väska, ni är fantastiska!


bb-väskan, hjälp!

Okej alla kloka mamas, nu behöver jag tips! Vad ska man packa i BB-väskan egentligen? Vad var oumbärligt för er och vad kunde ni lika gärna ha lämnat hemma? Hit me!


En än så länge tom väska.

hallonbladste

Min första kopp hallonbladste! Teet sägs vara bra att dricka från v 35 ungefär, dels för att få en lättare förlossning, men framföralllt efteråt eftersom teet hjälper livmodern att dra ihop sig. Men eftersom teet är bra på just det så kan det hjälpa till att sätta igång förlossningen när kroppen är redo. Får se om det funkar, smakar helt okej iaf! :)


disco!

Så här ser min mage ut mest hela tiden. Verkar inte så jättebekvämt där inne, hoppas han förstår snart att det är skönare på utsidan.


träningspass

Nä det där med träningen under graviditeten har inte funkat för mig, alls. Det var verkligen min ambition att fortsätta träna men jag har inte prioriterat det. Men även om jag ligger på soffan en del så får man inte glömma bort mina rundor med Sixten. Simon har fått ta en hel del långrundor men jag har ändå gjort mitt bästa för att fortsätta hålla igång. En bra dag går jag två rundor på 1 timme och en halvtimme vardera. Idag blev förmiddagsrundan 4 km på trekvart. Inte illa för en gravido i vecka 35 och en sniffig golden! Känner mig väldigt stolt efter varje långrunda, att jag fixar hålla ett okej tempo och vara ute och röra på mig utan massa krämpor. Ett par veckor till sen har vi en promenadkompis till...

 


modeller!

Idag har jag och Simon varit modeller för en av Emelies nya webbkurser (rekomenderas starkt till dig som vill utveckla ditt fotograferande!) som ska handla om gravidfotografering. Soligt, men kallt... Ska bli superspännande att se bilderna. Emelie plåtade och hennes kille Fredrik filmade. Förrutom att det alltid är fint att träffa Emelie så kan man ju verkligen ha en sämre söndag än att sitta o gosa med sin man i 1,5 timme! Nu är det myskläder, mango, te och soffan som gäller för oss.

 


platsbrist

Det är inte så mkt plats kvar inne i magen nu, varje rörelse känns så himla tydligt. Lite fundersam över vad han hittar på där inne blir man ju dock när magen plötsligt ser lite knölig ut...


hejhej

Åh nu var det ett tag sen jag skrev nåt! Har varit så himla trött denna veckan och jag tog ett stort beslut för några dar sen, nämligen att bara jobba halvtid. Bestämde ju för ett tag sen att jag skulle ta mina sista uppdrag nästa vecka, men att också bestämma att det är okej att stänga av datorn vid två känns underbart.

Bjuder på två bilder från min o Sixtens promenad härromdagen. I närheten av oss finns ett par längor med engelska radhus. På baksidorna finns små gångar där vi brukar gå o kika in i de fina små trädgårdarna. Åh vad jag längtar efter en gräsmatta och egna fruktträd.


att göra

Jag är superdålig på stress. Blir lätt alldeles apatisk och får inte gjort nånting. Så när jag har dagar när jag måste hinna med mycket så skriver jag en dagslista som innehåller allt, från att gå upp, jobbgrejer, Sixtens promenader, äta, ja rubbet. Idag kändes dagen mycket bättre när jag såg att Simon gjort lite egna viktiga anteckningar på min att göra-lista och handlingslista.


Utbyte

Varje vår sedan jag flyttade hemifrån har mamma kommit och planterat på vår balkong. En himla mysig tradition! Tyvärr glömde jag fota balkongen innan det blev mörkt men en bild på vårt middagsbord fick jag till iaf. Jag svängde ihop lite soppa medans mamma stog böjd över krukorna.

 


studiebesök på förlossningen minsann

Igår tyckte jag att bebisen rörde sig så himla lite i magen. Jag kände honom då och då, men väldigt svagt och aldrig mer än EN svag puff. Jag som är van vid långa aerobics-pass på ett par minuter i magen blev ju lite konfunderad. Men eftersom jag kände att han rörde sig lite iallafall så var jag inte särskilt orolig. På kvällen så ringde jag förlossingen, absolut inte för att få en undersökning, bara för att få ett okej på att jag kunde avvakta till morgonen. Men de tyckte att vi skulle komma in på en kontroll ändå. Jahopp. Så efter tjugo minuter satt vi där i väntrummet på förlossningen bredvid en flåsande mamma med värkar och en pappa med sjuttielva väskor och jag kände mig rätt dum. Efter bara nån minut fick vi komma in i ett undersökningsrum och jag fick en CTG kopplad till magen i en halvtimme. Hjärtat tickade på fint på lillkillen och efter ett ultraljud fick vi åka hem. Huh jag kände mig så dum när vi åkte hem, jag visste ju att det inte var någon större fara och kände inte att jag behövde någon undersökning. Samtidigt skulle man ju ALRDIG förlåta sig själv om det faktiskt hade varit något och man inte ringde. Men skönt att de tog mig på allvar när jag ringde och det är ju trots allt de som vet bäst.

Idag hade vi tid för tillväxtultraljud (det görs på alla på hos min barnmorska) och fick se den lilla fisen igen. Två gånger på ett halvt dygn! Allt såg fint ut och han väger just nu drygt två kilo och beräknas väga precis som medelbebisen, 3.5 kilo när han är färdigbakad!RSS 2.0