borta!

Haha till och med den lilla tickern här på sidan har tröttnat på det här. Bebisen är borta! ;)
 
Igår var vi på sista besöket hos barnmorskan. Istället för att boka in ett besök till nästa vecka bokade hon in oss på överburenhetskontoll nästa fredag. Har inte bebisen kommit då så tas ett snack om igångsättning som isåfall skulle bli ett par dar senare, eller i bästa fall samma dag men det är inte så troligt. Hu, jag hoppas verkligen inte att det behöver gå så långt men nu vet vi iaf att det som absolut längst är en dryg vecka kvar innan han kommer ut. Det ger mig både grov ångest (herregud, en dryg vecka till?!!!! Igångsättning?!!) och enorm lättnad att tänka på.
 

40+5

Fem dagar över tiden. Har tappat hoppet om en juni-bebis. Hade jag kunnat hade jag bara hängt av mig magen och fått vara vanliga Lisa ett tag eftersom ALLT kretsar kring magen nu. Asocial är bara förnamnet. Men även om det är tyst här så är jag desto mer aktiv på instagram, där heter jag fruwikstrand som ni kanske vet.


midsommarafton

Idag är det den 22/6 2012. Vårt beräknade förlossningsdatum. Men ingen bebis. Och det känns faktiskt... helt okej. Veckan som gått har varit jobbig. Varje dag man har vaknat med mage har kännts som att jag har misslyckats på ngt sätt, helt sjukt jag vet, men jag tror att många känner igen den känslan. Varje telefonsamtal med ngn förväntansfull på andra sidan har känns jobbig att svara på. Nä ingen bebis idag heller. Det är ett så konstigt tillstånd, att gå och vara beredd på förlossning när som helst och samtidigt vara beredd på att det kan ta två veckor till. X antal psykbryt (bland annat hos barnmorskan igår...) senare så kom jag till någon slags slutsats att det är helt okej att han inte har kommit än. Nu är det liksom ganska tveklöst att jag kommer gå över tiden och det känns faktiskt lite befriande. Nu lägger jag ner alla utdrivningsförsök, fokuserar på vila, lugn och kärlek och så får han komma när han kommer. Vi tar en dag i taget och försöker verkligen att fokusera på att det får ta den tid det tar. Det spelar ingen roll om han kommer imorgon eller om 14 dagar. För kommer ut det gör han ju förr eller senare.
fortfarande tjock...

Nope, ingen bebis här inte. Men nu gör jag allt jag kan för att skynda på den lille herrn. Simon rastar både mig, magen o Sixten på kvällspromenaden så jag hoppas att det kommer igång snart...

 


utsikt

Några svärord senare och finaste sängmobilen hänger uppe och väntar på att beundras av en liten mini-korv!


skillnader

vecka 17 vs vecka 39

hemklickat

Den här tjusiga sängmobilen har jag beställt. Såfort den kommit och vi fått upp den så kan jag bocka av den också från listan! :)


terapi

För varje sak jag får lov att bocka av våra listor känns han lite närme. För varje plagg som tvättats i parfymfritt tvättmedel, soltorkats på balkongen och vikts in i hans garderob har gjort graviditeten lite kortare. Innan var 22/6 datumet när jag inte skulle vara gravid längre. Nu är det datumet när vi kanske är föräldrar. Det inte många punkter kvar på fixa-listan. Snart är vi redo. Men ändå inte.


countdown

Kolla tickern här bredvid, 14 dagar kvar! Hur galet är inte det? Jag börjar känna mer och mer att grabben där inne är sin egen individ. Innan har han liksom kännts mer som en del av min kropp, och det är han ju också, men nu känns det mer som att han faktiskt inte har där inne att göra så länge till. Har ganska mkt sammandragningar varje dag och ont ibland, men jag tror ändå att det är MINST en vecka kvar innan jag kommer känna att det är full beredskap.

Mamma har tippat på den 19/6, jag hoppas att hon har rätt! Syrran tippade på den 15/6 men det var nog mest bara för att vara snäll... ;) Några fler gissningar? Beräknat är ju som sagt på midsommarafton, den 22/6. Ibland känns det som att julafton är mer rimligt än midsommarafton, men innan juni är slut så tror jag faktiskt att han är här. Det sägs ju att man ärver sånt där av sin mamma och mina systrar som jag har samma mamma som har fött sina barn mellan 10 dar och 3 dar innan beräknat, HOPPAS jag har ärvt den genen också.


lyxfrulle

Simon är så himla bra på att lyxa till vardagen. Innan jag vaknade imorse hade han youtubat Jamie Oliver och kollat upp hur man gör amerikanska pannkakor. Så lagom till att jag vaknade kom han hem från Hemköp med ingredienser! Och det blev så SJUKT gott! Amerikanska pannkakor är mycket lättare att göra än våra vanliga tunna och det känns ju onekligen lite extra lyxigt. Så gör amerikanska pankisar till frulle i helgen!

 


sömnlös i skåne...

Min sömn är numera indelad i 45-minuters intervaller. Hade anledningen varit en hungrig bebis hade det liksom kännts mer... värt. Nu är anledningarna KISSIGHET, kramp och grubbel. Ingen sammanghängande sömn gör inte under för humöret kan jag säga. Bryt ihop och kom igen har varit mitt mantra den senaste tiden. Ska bli så skönt att komma ur vacuumet som är att vara höggravid och vänta på bebis.


powernaps är min räddning

instragram

Typ sist på bollen, men nu finns jag på instragram! Om ni vill följa mig så heter jag fruwikstrand. Den här bilden på vår kvällsfika fick äran att vara bild nr 2.


vår nya kompis

Här är den, vår nya kompis Brio Go! Älskar tanten på Babyproffsen som uttalade Brio "Go" som i göteborgs-go'... Bilstolen står redo, reality-check deluxe.

 


längtan

Åh vad jag LÄNTGTAR efter att kunna röra som vanligt igen. Jag har fått ge upp långrundorna med Sixten nu vilket känns så himla trist. Jag älskar verkligen känslan av att dra på sig ett par gympaskor och få gå riktigt snabbt! Men nu tar det emot för mycket. Runt 35 minuter i luuuugnt tempo är det jag klarar av för tillfället. Så fort kroppen känns okej efter förlossningen ska jag starta upp mitt frysta gymkort också. Åh ett yoga-pass, få lyfta lite vikter och sen komma hem o pussa på bebis. Dröm.

Syster, yoga ihop igen till hösten?

RSS 2.0