korv-loppis

Idag har jag varit på bästa loppisarna i Helsingborg (Framtid och Pingstkyrkans Secondhand). Köpte två korvar till Lillo, en tappade hon på marken strax efter att jag tog den där bilden... Fyndat 30 glasvaser till bröllopet, ett par helt oanvända Nudie-jeans till Simon (i rätt storlek!) för 30 spänn och kikat på finaste hängmattorna. Om jag hade en trädgård hade jag köpt ett gäng trasmattor och tillverkat dessa fina hängmattor.

äntligen!Världens finaste inbjudan, illustrationen gjord av bästa syster.

i ett gult kuvert...

Det här postade jag idag. En närmre titt får ni nästa vecka.


barndoms-estetik

Är det på grund av den här gamla godingen till film som jag inte riktigt kan släppa skinnjacka och brudklänning? Jag har ju redan köpt brudklänning i prickig tyll...

Madonna i Who's that girl från 1987


yo bro!

Idag när vi kom till hundinhägnet såg jag en väldigt bekant hund där inne. Hade det inte varit för att jag höll i en tok-taggad Sixten i kopplet så hade jag kunnat sätta en tusenlapp på att han redan var där inne. Nu tycker kanske ni att alla goldens ser likadana ut, men inte för en hundmamma... Och visst var det Sixtens bror Zack därinne! Vi träffade ju honom för längesen, när vi skulle välja ut vilken valp vi ville plocka hem. Tänk att vara ute och gå i skogen och helt plötsligt träffa sin bror. Galet! Jag och Zacks matte bytte nr så vi ska kunna låta brorsorna leka ihop igen. Inte bara är de sjukt lika utseendemässigt, de är precis lika till sättet också. Helt galet!
sluta leta!

Det där klyshiga uttrycket "när du slutar leta efter kärleken så kommer den!", kanske gäller på skor också? Jag har letat igenom tusentals (nej jag skojar inte) med sidor på min jakt efter gula skor. Om jag har hittat några så har de sett ut som jag vet inte vad. Men så idag bestämde jag mig för att sluta leta efter gula skor och satsa på ett par grå och kanske sätta fast ngn gul applikation. Av en slump såg jag ett par fina Tiger-pumps och tänkte att jag kollar lite närmre på deras sida. Och vad möts jag av direkt? (insert angel-choir) gula pumps!!Nu håller vi alla tummar och tår att den inbyggda platån gör att dessa klackar känns något lägre i verkligheten och att Tiger-butiken i Malmö har dom inne, okej??!


entreprenörsjakten

Just nu tävlar Simons kusin Johanna med sitt lag Två Projektledare och En Arkitekt i Entreprenörsjakten. Poäng samlans ihop bland annat genom länkar. Självklart hejar vi på nere från Skåne-land! Hejaheja!!

en ny skokandidat

Jag har ju som sagt varit på jakt efter ett par gula pumps till bröllopet. Men idag snubblade jag över de här skorna från Poetic Licence inne på Ruffled Blog.

Bild: eephotography

Och sen lite hårinspiration. Perfekta lockar!


tjock kan du väl va själv!!

Idag fick vi lite skäll hos veterinären när vi tod Sixtens ettårs-spruta. Han har ett par kilon för mycket runt lilla magen. Vi tvekade i affären sist om vi skulle gå över till vuxenfoder istället för det lite fetare valpfodret, men fick rådet att fortsätta på valpfodret lite till. Känns som det var ett dumt val. Så nu blir det light-foder, fler morötter och joggingturer för den här lilla fläskkorven!


Förnärmad.

favoritsaker

Här kommer några av mina favoritgrejer här hemma:


Vänter: Min hemmasnickrade anslagstavla (som jag planerat att göra de senaste 3 åren, för någon månad sen fick jag tummen ur och fixade av frigolit, tyg och silvertejp.) Oranga lampan har jag fått av syster. Höger: Mormors piano. Mormor sparade länge för att kunna köpa detta till sina barn. Tycker det är så fint!


Systers fina illustration, originalet tillägnad mig.


Vänster: Mina smycken vilar på en gammal granatspets-låda hittad på småländsk loppis för två tjugor. Höger: När jag var 13 önskade jag min en jordglob, mamma hittade en på loppis. På den tiden spred den mys-sken i mitt mörkblå rum. Sen hamnade den i sommarstugan ett tag, men nu är den tillbaka hos mig igen.

det här trodde jag aldrig att jag skulle skriva...

...men jag har blivit en hundbloggs-nörd. Allra bäst och finast är Lisas blogg, krutrut. Se till att omge dig med likasinnade (alltså fler som går under namnet crazy-dog-lady/man) när du klickar dig in här för det blir många skratt och "aaaaaaww". På senaste har jag inte bara skrattat utan också gråt-hulkat när jag läst bloggen eftersom en av Lisas underbara Douge-tjejer (tanthunden Rut) gick bort. Lisa är inte bara makalöst duktig på att skriva, hon är en grym fotograf också. Då och då slänger hon in lite bidler på loppisfynd också, kan inte bli bättre! Snart får hon hem en liten valp-tjej som heter Bibbi och jag ser så mycket fram emot alla valpbilder!!


bilder: Lisa


mellan hägg och syrén

I vårt kök doftar det hägg. Näst efter syréner finns det nog inget som lukar så mycket skolavslutning som hägg.


världens bästa

Jag älskar den här lilla mannen så mycket så jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen. Han är min arbetskollega, bäbis, träningskompis och bästis. Jag hoppas att han tycker samma om mig. Tänk att för ett år sen hade vi inte varandra, nu är han det mest självklara.


knaskatter

Förra veckan var jag i Stockholm på ett jobb. Som vanligt får jag alltid bo hos min fina syster och det är alltid så mysigt att få hänga med kidsen. I trädgården stod en nyinköpt studsmatta och vi var inte sena på att ta lite knasbilder...


RSS 2.0