1, 2, 3

Det var många som undrade hur jag gjorde födelsedagskortet här kommer en liten guide! Skriv gärna en kommentrar och länka till era bilder!slagen hjälte

I söndags fick Sixten äntligen komma hem! Trots att han inte var helt frisk, veterinären tyckte nämlign så synd om honom, "han behöver verkligen lite sällskap, han utstrålar 'snälla, ge mig kärlek!'", så han blev utskriven! Det var en överlycklig och lätt ängslig Sixten vi fick hämta hem. Trots att han är supertrött har han svårt att komma till ro och piper mycket. Magen blir sakta bättre (peppar, peppar) och förhoppningsvis har vi vår vanliga crazy dog inom några dar!


tomt

Ikväll är det så tomt i lägenheten... Sixten har nämligen blivit inlagd på Djursjukhuset här i Helsingborg. Inatt väckte han oss och var riktigt kass i magen och imorse när sista omgången var blodblandad tog jag kontakt med veterinär som bad mig att komma in. Efter röntgen, blodprov och kanyl (han var så duktig!) blev mitt hjärtegryn inlagd som minst över natten. Jag kan inte låta bli att tycka att det är skitjobbigt att han inte är hemma. Även fast jag vet han har det bra och de har koll på honom så kan mitt mamma-hjärta inte låta bli att fundera på om han är rädd, ensam eller förvirrad. Och då gråter jag en skvätt. Fortsätter det så här så är det jag som blir uttorkad och får ligga med dropp. Vi får helt enkelt hålla alla tummar att han bättrar på sig på rekordtid.


hemnet-fail

Hur fastighetsmäklaren tänkte här när de satte den där lilla gubben i vänsta hörnet förstår jag inte riktigt (och missförstå mig rätt, i vanliga fall älskar jag små söta gubbar, men han känns liiite felplacerad) Ett förskök att vara lite trendig a´la Bolaget och Alvhem? Inte bästa selling-point för detta hus kanske.


bokstäver

Att bokstäver har varit en stor trend inom inredning har väl varit svårt att missa. Snyggt är det iaf! Vi kommer nog ha med någon form av bokstäver på bröllopet. Det är ju så lätt och billigt att göra också! Bokstäver i frigolit eller trä kan man hitta på Panduro, tygbitar, omslagspapper eller tapetstuvar borde vara bäst att klä med. Snyggt papper till vimplarna skulle jag t ex kika efter på danska Rice.


bilder från b la; Sarah Rhoads, Ben Blood, Green Weddingshoes

galej

I helgen var vi på tio-års kalas för min systerdotter Ebba. Förrutom lite kosing till en ny dator så fick hon det här kortet. Jag erkänner att jag fått lite dille på att göra sånna här kort, men det blir så fint!


soffmys

Sixten och jag myser i soffan, men bakom dom där bruna ögonen lurar en lömsk liten herre. Först lägger han sig bredvid mig i soffan, sen börjar en diskret men målmedveten plan. Sakta men säkert tränger han ut mig från divan-delen så han får den för sig själv. När man sen flyttar på sig låtsas han sova som en stock och brer ut sig lite till...


lazy sunday

Jag är helt genomförkyld och ligger just nu nerbäddad i soffan med en känsla av att just ha blviit överkörd av en lastbil ungefär. Men i eftermiddags lyckades jag släpa mig ut och tog vi vår vanliga helg-runda. Ner till stan och en take away kaffe. På vägen träffade vi Jon som hängde med. Sixten var på sitt flörtiga humör.

best of google maps

Via Linda hittade jag den här underbara sidan. Ett slags best of google maps. Helt fantastiskt coola bilder! Snacka om gatufoto.

teoman

Jag älskar te. Okej, det var nog en underdrift. Jag ÄLSKAR te. Minst tre jättekoppar per dag. Och det är mycket som ska stämma för att jag verkligen ska njuta av mitt te. För det första, det måste vara ett gott te såklart. Helst av allt Earl Grey, men inte vilket som helst. Vissa kan smaka liksom lite dammigt och beskt. Ska jag lyxa till det ordentligt så köper jag Kusmi Tea. Deras burkar är så fantastiskt fina och teet otroligt gott. Idag köpte jag blandningen Price Vladimir, alldeles lagom mycket smaksatt, det får inte bli för sött. Sen är koppen jätteviktig. Stor ska den vara och inte för tunn för då blir det kallt så snabbt. Koppen på bilden har mamma hittat till mig på loppis och jag älskar den!hund för sin hatt

En av mina favoritfotografer Sarah Rhoads la nyligen upp det här fina bröllopet på sin blogg. Hade det inte varit för att Sixten är en sån hårboll och lerpöls-lover så hade han lätt fått vara med på vår bröllopsfotografering.


bild: Sarah Rhoads

drömmar

När jag inte kan sova renoverar jag om vår lägenhet i huvudet. Inatt rev jag ner det svarta kaklet i köket och satte upp vit glasmosaik istället. Lådor och skåp fick nya fronter och i mitt arbetsrum fick en blå eames-stol flytta in. Synd bara att det inte håller tills man vaknar.


vägen till alla mäns hjärtan går genom magen.


fint frieri

Så här väldans gölligt friade den här snubben till sin tjej. Båda jobbar som fotografer och konstnärer i USA. Ett kollektivt naaaaw kanske vore på sin plats?

 


the dress part 2

Appropå brudkänningar to die for...

bild:Ambrosio Photography

Den här tylldrömmen kommer från Armani. Jag Ä L S K A R den! Det var det där med budget...

ps. Många har undrat när vår bröllopsdag är. 3 september nästa år är det tänkt!

livet i sämre upplösning

Jag sitter ofta och kollar igenom mina bilder i iPhonen. Där finns allt från superduper viktiga bilder, så som en bild på systerdottern Elsa när hon bara är nån minut gammal men också rena vardagsbilder som en bild på en prislapp på en spis, tagen bara för att vi skulle komma ihåg serienummret. Och så är det ju alla bilder på Sixten... Här kommer ett litet collage i Sixtens första halvår hos oss.


the dress

Det som kan ge mig mest ångest i planerandet är klänningen. Vad ska man välja? Min inspirationsmapp är fylld av fina klänningar, men som alla kanske inte är helt realistiska rent budget-mässigt. Men man måste få drömma lite också!


J. Crew


Ida Sjöstedt


Elizabeth Dye


Sarah Seven


(Men den här gillar jag bäst i vitt, utan bolero då...)  Maria Lucia Hohan

lyxproblem

Jag fick en bricka från Svenskt tenn i födelsedagspresent av min kära mamma. Men vi hade missförstått storlekarna på hemsidan så när jag fick brickan var den väldigt stooooor... Så jag bestämde mig för att byta till en mindre variant, en svart, rund elefantbricka. Vilken betyder att jag nu har ett par hundralappar extra på tillgodokvittot att spendera på Svenskt tenn! Lyxproblem som heter duga. Åh vad ska man välja...


bilder: Svenskt Tenn

linneaträdgården

När vi började fundera över lokal till bröllopet kände vi direkt att vi ville ha något mysigt, intimt och annorlunda. Jag har sett massa fina bröllop i just växthus. Symboliskt och fint tycker jag! Simons mamma hade en fest på mysiga Linneaträdgården och efter några fikor där kände vi att det här kan nog vara vårt ställe! När jag sen såg att min grymma kollega Peter Tarpgaard varit där och plåtat var saken klar! Peter berättade att bruden vid detta bröllopet jobbar på Panduro. Inte konstigt att dukningen är så fin! Imorgon ska jag ringa och boka. HOPPAS nu att det fortfarande är ledigt!


bild: Peter Tarpgaard

nystart

Jag har bestämt mig för att försöka skaka liv i denna bloggen igen. Bloggen på hemsidan kommer vara rent yrkesmässig med uppdateringar om fotograferingar, här kommer innehållet bli mer blandat! Till att börja med kommer jag samla min inspriation inför vårt bröllop, tankar om inredning och bilder från min vardag! Välkommen!

RSS 2.0