säsongens sista bröllop!

I lördags gifte sig Emeli och Marcus. Regnet hängde i luften, men vi klarade oss undan skurarna! Vigseln hade de valt att hålla i St Andreas kyrka. Hoppas ni fick en underbar kväll!
prayers for rain

Så länge jag kan komma ihåg har jag haft nån märklig fascination för gamla övergivna platser. Det har alltid ilat lite extra i magen när man kört förbi ett övergivet hus, en förfallen bensinmack eller en ihoprasad lada. Jag och syrran delar denna lite konstiga fascination och har spenderat många timmar framför varsin dator och läst om Urban Exploration och andra modiga som vågat sig in i de här husen! Så min dröm var länge varit att kunna åka till Tjernobyl. The mother of all abandoned places!! Jag hade kollat in riktigt många sajter för att luska hur där ser ut idag och tyckte det var sjukt spännande. Så förra sommaren öppnade sig en möjlighet för mig att kunna åka dit. Det tog ungefär en vecka, sen hade jag bestämt mig och övertygat Simon att följa med. Mamma tyckte jag var knäpp, min ena syster varnade mig för att jag aldrig skulle kunna få barn på grund av strålnigen (men faktum är att vi nog utsattes för mer strålning på planet ner) och andra skakade på huvudet när jag berättade om vår weekend trip till Ukraina.

Men det var lätt en av de bästa resorna i vårt liv. Jag kommer aldrig glömma den staden och hur spännande, vemodigt och läskigt det var att gå omkring där tillsammans med vår ukrainska soldat som inte kunde prata engelska. Men det jag verkligen tog med mig hem i hjärtat var att om du har en dröm, förverkliga den! Det är faktiskt inte svårare än så.

När jag kom hem klippte jag ihop ett bildspel som Simon satte musik till. Vi gjorde några försök till att sälja in bilderna tillsammans med en artikel vi skrivit, men vi gav upp. Det var för smalt tyckte de flesta redaktörer. Så nu publicerar jag bilderna här istället! In och kolla bildspelet vettja, och dra upp volymen!
q&a

Okej, lite svar på era frågor från inlägget nedan!

Vad önskar du dig i födelsedagspresent? : Dessa stolar, kolla med Simon om ni vill vara med och bidra... Annars önskar jag mig alltid fina lakan, Kusmi Tea, härliga stora tekoppar eller nåt fint till hemmet. Eller dollar inför Californienresan!!

Hur tänker du när du tar dina bilder? : Oj vad svårt. Jag försöker hitta ögonblick tror jag. Oftast blir det bäst när man tar bilderna sekunderna innan eller efter någon faktiskt tror att jag fotograferar. Det avslappnade skrattet när jag sänker kameran eller fnisset, rörelserna, ögonkontakten innan man riktigt hittar hur man ska stå. Jag eftersträvar alltid lite rörelse i bilden också, gillar att man fryser ett ögonblick på riktigt. Ljus tänker jag ofta motljus eller jämnt skuggljus och har nästan alltid kort skärpedjup. Sen försöker jag också alltid tänka att jag inte bara ska plåta det andra förväntar sig, utan köra på mitt eget bildspråk.

Love motljus!


Önskeinköp? : Åh, vad mycket! Skulle gärna vilja ha en egen printer, det här objektivet skulle inte sitta fel, och jag kommer snart köpa ett gäng blixtar och ett fotobord för mina produktplåtningar.

Hur fotar man egentligen i motljus? Det är lite klurigt. Absolut snyggast motljus är ju kvällsljuset eftersom solljuset inte är lika starkt då. Du får ju allt ljus rakt in i kameran så det är inte så lätt att få ansikten bra. Men om man sätter lite av modellens ansikte för solen, så träffas ialla fall inte ytan där ansiktet registreras (i kameran) av lika mycket ljus (om ni förstår hur jag menar, försök se det ur kamerans sätt att uppfatta bilden). Motljusskydd är också bra att ha på objektivet, så solen inte strålar in alltför mycket. Sätt kameran på manuell och prova dig fram, öva! Stor bländare är att rekomendera för att få ljuset att flyta ut. Med liten bländare blir solen mer som en liten stjärna med skarpa strålar.
Mycket av jobbet ligger i att efterbearbeta, ös på med mycket svärta i nivåer. Avsluta med att lägg ett lager gul färg som du drar ner opaciteten på till typ 1-2% så tar det udden av allt det utfrätta.

Ös på med mer frågor om ni undrar nåt, så uppdaterar jag efterhand!

you're the boss!

Har tappat lite blogg-inspiration här hemma.... Vad vill ni att jag ska blogga om? Mer uppdrag? Mer om mig? Mer teknik? Ta chansen och önska ett inlägg, ställ några frågor eller nåt annat kul vettja!!


en rosa fluga


Näst sista bröllopet för säsongen badade i sol. Mathias & Elin höll sitt bröllop i Mölle. Jag gillade verkligen Mathias snygga fluga! Elins vackra klänning var köpt i New York. Massa kärlek mellan dessa snyggingar, det syns genom bilderna...min vardag

Det är faktiskt inte alltid jag plåtar bröllop och barn, snarare tvärtom. Under vinterhalvåret är det inte alls lika mycket den typen av uppdrag. Då gör jag oftare uppdrag för företag. Som t ex för Tretorn. Det kan vara produktbilder i studio, Mönstret är gjort av syrran!


För Tretorn plåtar jag även en del såkallade "life-style-bilder", här för den kommande regnklädeskollektionen samt Goretex-skor för barn. Just denna bilden ska hänga i Tretorns showroom på huvudkontoret här i Helsingborg. Den här typen av plåtningar är grymt roliga att göra, speciellt eftersom jag får jobba så tätt ihop med min syster!


family buisness

I helgen var jag ju i min gamla hemstad Göteborg och min fina kollega Lisa behöver lite nya bilder. Jag har ju skrivit och plåtat Lisa innan! Lisa & jag gick ju på Fotoskolan tillsammans och för nåt år sedan sadlade hon om och köpte en barnbutik ihop med sin mamma. Lisas lillasyster Sara jobbar också i butiken och nu ville de ha lite bilder på allihop tillsammans!


back to work!

Efter en veckas semester kan jag nu utan dåligt samvete sätta mig vid datorn och jobba igen..! Det har faktistk varit väldigt härligt att inte ha några jobb inplanerade och få mysa med min kära man! Den mesta av tiden har gått åt till vänner, kortspel och sovmorgnar. Simon hade nog gärna haft en vecka till, men själv tycker jag att det har varit liiite stressande med alla grejer som behöver göras. Min mail kan inte vidarebefodras till nån kollega direkt.

Numera är jag medlem i bröllopsfotografer.com , kika in mig där! Mycket hedrande att få blivit medlem. Några av Sveriges duktigaste fotografer ligger med där. Härligt!


tillbaka till verkligheten

Åh vilka underbara dagar vi har haft i Smålandsskogen! Vi har mest spelat spel (jag vann stora spelturneringen!) och suttit framför brasan. Riktigt härligt. Nu är vi tillbaka i stan igen och idag bokade vi vår Kalifornien resa till våren. Längtar!
vaycay!

Nu drar jag och mannen till skogs för lite semester. En stuga utan internet. Terapi för en arbetsnarkoman som mig. Dock har jag mobilen med och lär väl kolla mailen ett par ggr ändå... Hoppas på ett par dar med mycket Alfapet, kanske lite svampplockning och massvis med film. Hörs om ett par dar igen!


ny sida

Nu har jag uppdaterat min bröllopshemsida genom att byta ut alla enskilda gallerier mot ett bildspel! Gå in och kika vettja!


i wanna be a supermodel

Idag har jag blivit plåtad av supergrymma-roliga-snygga-duktiga Emelie! Vi har aldrig träffats förr, men på nån vänster hade vi väääldigt mycket att prata om! Bilderna som jag ska använda i min marknadsföring är jag dock helt övertygad om kommer bli super. Emelie, tack för en supermysig och rolig eftermiddag!

Update: Kolla här för ett litet smakprov!RSS 2.0