heja HIF!

Åååh jag bloggar så dåligt, jag veet! Under tiden som jag försöker hitta tid och blogglust så kan ni slå en kik på ett jobb jag gjorde för Svenska Dagbladet förra veckan. Bilden är lite beskuren för att passa SvDs webb, men jag tycker det passar fint.

bästis

Jag trodde att denna dagen skulle bli en av veckans lugnaste dagar. Men idag klämmer jag in hela tre jobb på 4 timmar! Hade jag varit anställd hade jag muttrat något om dålig planering, men se det går inte när man är frilans inte!

Efter att ha suttit med ett berg av bilder igår gick jag ut en sväng med Jon, lapade lite sol och pratade.


Det ser ut som vi pussas, men det gör vi inte. Jag skulle bara visa hur kameran funkar. Men bilden blev fin!
© Lisa WIkstrand

sommarkänslor

Jag har inte gått under jorden, bara haft mycket att göra. De senaste veckorna har exploderat med möten, jobb och bokningar. Jag tackar och tar emot! Dock har man inte så mycket tid över för bloggen... Ska försöka skärpa mig denna veckan!!


Förra veckans väder fick mig att tro att våren var på väg! Denna tisdagens snöande fick mig tillbaka ner på jorden igen...
© Lisa Wikstrand

jag tror jag är förälskad...

... i Kullaberg. Jag förstår inte att jag som urhelsingborgare aldrig varit där innan. Men jag har å andra sidan aldrig varit uppe i Kärnan heller. Ellinor och jag drog ut till Kullaberg imorse för att reka inför lite jobb jag har där ute. Det är ett så helt otroligt fantastiskt fint landskap, och sådana landskap är svåra att göra rättvisa på bild. Det är bara att åka dit helt enkelt! Nästa vecka åker jag tillbaka tillsammans med Jon, så får han visa alla hemliga skrymslen för mig.
Jag, iklädd mammas gamla Palestina-sjal inköpt i Beirut nån gång på 60-talet. I en herrans massa år har den tjänat som duk i mormors sommarstuga.
© Lisa Wikstrand

barnvakt

Igår följde jag med familjen Gartmyr på husvisning och jag hade som uppdrag att passa Lillo medans Johanna och Andreas fick titta runt. Jag kan säga att jag var ganska svettig på ryggen när vi skulle åka därifrån! Jag säger som Johanna: Lillo är bästa testet för om deodoranten håller...

© Lisa Wikstrand

stolt som en gås

Detta inlägget vill jag tillägna min fina fästman Simon som har fått nytt jobb idag. Jag är så stolt så att jag nästan spricker. Denna bilden tog jag när vi var i 16-årsåldern. Den är fortfarande en av mina aboslut finaste bilder på Simon. Den har jag stått och framkallat många gånger i mörkrummet!


© Lisa Wikstrand

gubbar och gummor

En som har en riktigt söt liten mormor är min vän Lisa. Den här bilden på mormor Brita tog jag för ett par år sedan för ett jobb för ett parfymeri i Lerum. Det är nåt visst med gubbar och gummor. Jag vill bara krama om dem!


© Lisa Wikstrand

mer kor!

På något sätt lyckas jag träffa på kor på mina jobb. Idag var jag och min söta praktikant Ellinor på en gård utanför Perstorp. Självklart fick korna ställa upp på bild. Att få korna att stå still och titta in i kameran nästan var lättare än våra huvudsakliga modeller.

Dagen har varit helt galen med en telefon som ringt non-stop. Nu är jag helt slut och ska snart iväg och träna med syster. Jag tror att jag kommer sova gott inatt.


© Lisa Wikstrand

fredag

Simon hittade 280 kronor i tvättmaskinen efter att ha tvättat (vår tvätt förstås). De går rätt ner i vår penga-burk! Där har vi vår resekassa. Just nu ligger där nog en biljett till Kalifornien för en person iallafall! Grabbarna sitter och spelar nåt nytt TV-spel och återupplever sina tidiga tonår. Jag sitter i mitt nya arbetsrum med en kopp te och myser. Har varit på ett väldigt bra möte idag. Jag tror att min framtid blir bra. Väldigt bra.

Är det förresten någon som kan tipsa om ett gratis recovery-program för Mac? Raderade ett minneskort som jag inte borde har gjort....


en snöig torsdag

Igår blev jag peppad av syster Johanna att reklamera vår gamla Vitten-IKEA matta eftersom den luddar något otroligt... Den har legat i källaren i ett halvår samlat damm och alstrat lite mer ludd. Godis för alla pälsängrar som förmodligen flyttade med från Göteborg. Idag åkte vi iallafall och reklamerade mattan och fick lite tillgodopengar. Självklart handlades dessa upp nästan genast och vips, ett nytt arbetsrum alldeles gratis!

Please don't mind the sladdhärva.

© Lisa Wikstrand

socker!

Att fröken Lillo Gartmyr har världens coolaste borg i sitt rum är det nog ingen som säger emot. Framför allt inte nästkusinen Lukas. Igår fikade vi med våra syskon barn och systrar som fick träffas ordentligt för första gången. Vi hade riktigt mysigt och jag och Simon var väldigt glada att lämna tillbaka kidsen innan värsta sockertoppen satte in.
© Lisa Wikstrand

jag finns på youtube!

Härromdagen skulle vi spela Maskinens nya låt Pengar för Jens som ju varit i Asien i ett halvår och missat all musik som kommit ut här. När vi klickade oss in på första bästa video möttes vi av den här bilden! Det är någon som knyckt den från Rockfotos hemsida... Det gör mig inte så mycket. Dessutom blir det nog vädligt klurigt att få tag på personen som klippt i hop videon. Jag tar det som smicker!


© Lisa Wikstrand

studentliv

Inget bloggande på ett par dagar och anledningen har varit en helg i Linköping. Har fått smaka på äkta studentliv med sittningar och spex. Har varit väldigt roligt, även fast det var längesedan jag var student nu! Det är nästan två och ett halvt år sedan jag tog min examen från Fotoskolan i Göteborg... Då trodde jag nog att det skulle dröja innan jag lyckades försörja mig som fotograf, men faktum är faktiskt att jag har klarat mig på mitt fotograferande sen dess.

Min första uppgift på Fotoskolan, Uppgiften var att plåta något som var ovärderligt för oss. För mig blev det att Simon kom upp och hälsade på mig i Göteborg.

© Lisa Wikstrand

framtid

Både idag och i tisdag har jag hängt på SHIP här i Helsingborg och plåtat en utställning om hur södra delen av Helsingborg ska byggas om. Byggandet ska sättas igång 2012 och stå klart 2035! Ett väldigt roligt jobb eftersom man lär sig så jäkla mycket och det är himla kul att få vara med från början. Alla ni som bor i Helsingborg, bege er ner till SHIP på lördag och kolla in utställningen H+!

Dessa bilder gjorde jag i tisdags och är tänkta som pressbilder för själva utställningen.


© Lisa Wikstrand

fresh out of the oven

Plåtade en otroligt söt liten nyfödd bebis i helgen vid namn Lara! Alldeles nykläckt, bara 3 veckor gammal. Till en början var hon lite motvillig till att bli fotograferad men efter lite fika och en powernap öppnade hon tills sist sina blå! Med en pappa från England och en mamma från Tyskland, boendes i Helsingborg finns det ingen hejd på denna lilla tjejens framtida språkkunskaper...
© Lisa Wikstrand


monday

Den här veckan är det en hel del att göra. Idag har jag gjort iordning ett bildspel med bilder på en galet söt liten nyfödd tjej som jag fotograferade i helgen. Hoppas kunna visa en del av de bilderna snart! Nu i eftermiddag byggde jag ihop en liten provisorisk studio eftersom en reklambyrå behövde  en gammal flaska fotograferad... De närmsta dagarna har jag uppdrag varje dag så det kan bli glest mellan blogginläggen!

Funderar på att göra en fotovägg med svartvita bilder i svarta ramar som får hänga lite hullerombuller. Denna är en av kandidaterna.


© Lisa Wikstrand

RSS 2.0