dont be a stranger!

Sedan jag installerade ett statistikprogram på min blogg och hemsida kan jag bland annat se varifrån mina läsare kommer och hur de har hittat till min blogg eller hemsida. Näst efter Sverige är Kina det landet med flest sidvisningar! Hur crazy är det?!

Men jag blir alltid så hima nyfiken på mina läsare! Så kom igen nu, om du aldrig har skrivit en kommentar förr så är det dags nu! Berätta vem du är!! Vad vill just du se mer av i bloggen?

© Lisa Wikstrand

fullt upp!

Det är så konstigt det här jobbet. Ena veckan lunkar man omkring i lägenheten med ingenting alls att göra. Andra veckor får man knappt tiden att gå ihop. Nästa vecka kommer vara en galen vecka med minst 4 jobb. Dessutom ska alla levereras illa kvickt. På fredagen drar jag till Linköping så det blir till att jobba snabbt. Men det är kul när man har att göra! Tyvärr blir bloggandet lite lidande. Förlåt!

Systerdotter Sofi som sitter i min portfolio
© Lisa Wikstrand

spännande tider

Gah det händer så mycket kul nu! Det här året kan bli så sjukt bra. Jag hoppas innerligt att allt jag har i görningen blir av. Men det känns faktiskt så. Mötet jag var på idag kan resultera i en stor förändring i mitt arbetsliv... Rappoterar förstås vidare här på bloggen när/om det är spikat och klart. Kan vi inte bara spola fram ett par månader så jag ser hur allt kommer gå...?!

Idag startade min söta svägerska en blogg! Sandra har ju emigrerat till Bollnäs och det ska bli så grymt kul att få följa deras vardag även fast de är så långt borta.

Syster & jag i Köpenhamn
© Lisa Wikstrand

finafina köpenhamn

Idag har jag hängt i Köpenhamn hela dagen! Helt underbart väder och massvis med inspiration. Dessa tu var mina medresenärer för dagen. Nu väntar sammandraget av Oscarsgalan!
© Lisa Wikstrand

vårkänslor

Klockan är över fem och det är fortfarande ljust ute! Vilken lycka! Nedräkningen till midsommar har börjat!


© Lisa Wikstrand

ta inget för givet...

Nästa vecka blir en rolig vecka! Jobb, rekning och möten. På tisdag rekar jag inför ett jätteroligt jättjobb som förhoppningsvis går av stapeln under våren. Jag har lärt mig att aldrig anta att jobb blir av förrens man faktiskt står på plats och knäpper av första bilden. Men åh det är verkligen ett sjukt kul jobb som kan bli ett av mina största hitills.

Vi blev så himla glada när vi fick höra att den här lilla krabaten snart kommer och hälsar på... Lukas är Simons syster Sandras son som i vanliga fall bor i Bollnäs. Skönt att man får lite Lukas-Sandra abstinens stillad. Annars hade vi ju inte fått setts förrän till påsk!


© Lisa Wikstrand

hemma

© Lisa Wikstrand

Fotomässa

Idag blir det ingen bild eftersom jag befinner mig i min forna hemstad Göteborg! Eftermiddagen spenderades på Fotomässan tillsammans med mina fina vänner Malin och Johannes. Vi ägnade ett par timmar åt att spana in massa bilder och klämma lite på kameror... Jag klämde lite extra på kompaktkamera (valet står mellan en Ricoh och en Canon G10) och knäppte av några rutor med Canon 5d Mark II som jag lade in en beställning på härromdagen....! Hoppas jag hinner få den till bröllopssäsongen kickar igång bara... Nä nu ska jag ägna mig åt lite slappt soffhäng och dyr glass här hos min kära pappa!

TV-spels maraton!

Hur man får en 5-åring och en 8-åring att älska sin moster:

*Ha en grymt cool pojkvän
*Denna pojkvän jobbar i en TV-spelsbutik
*Köpa fikabröd
*Ha många TV-spel hemma

Hur man får en moster och en Simon att längta efter kidsens mamma:
*Kräkas i hallen

Men fram tills dess var det gosigt!

© Lisa Wikstrand

green eyes

Ibland är det skönt att flippa ut lite. Inte tänka tryckbarhet. Bara tänka bild. Lite skön surfkänsla i denna bilden på min kära Simon tycker jag.


© Lisa Wikstrand

typiskt mig...

Idag var jag på möte hos ett gulligt brudpar i Lund! Väl utanför deras lägenhet efter mötet slog jag en jättevurpa i snön. Jag fnissade lite där jag låg på gatan och var glad att ingen såg mig. Väl ute på motorvägen satt jag lite för djupt i egna tankar och missade avfarten mot E6an och körde ungefär en halvtimme fel i snövädret. Jaja, jag kom iaf hem till sist, 40 minuter sen! Längtar efter sommar och vår, speciellt efter detta bröllopet som vi bokade idag, det kommer bli så fina bilder!


© Lisa Wikstrand

ny vecka, nya tag!

Måndag, wehoo! Jag gillar faktiskt måndagar ändå. Fix med bilder som ska levereras nu på dagen och möte ikväll. Skönt att ha grejer att göra, att vara sysslolös gör mig så otroligt stressad. Bilderna jag fixar med idag visar jag förstås efter att det har gått i tryck. Tills dess får ni vila ögonen på en bild jag tog förra veckan, på Maria & Rickard som driver Konstnärskollektivet som jag är en del av. Än så länge drivs detta eminenta kollektiv utifrån SHIP här i Helsingborg, men förhoppningsvis kan vi hitta en lokal att sitta i tillsammans snart...


© Lisa Wikstrand

7 år

Idag har jag och min kille Simon varit tillsammans i sju år. Det är ganska länge med tanke på att vi har varit tillsammans sen vi var 15 år. Nu ska jag inte bli för långrandig med kärleksbabbel, det bästa spar jag till våra bröllopslöften, men ett som är säkert är att jag har den bästa mannen ever.

När jag var yngre var jag mycket bättre på det här med romantiska årsdagar. Tände ljus, gjorde blandskivor, lagade mat, köpte presenter och blommor. Sen blev vi lite sämre på det där... Idag däremot tänkte jag slå på stort. Det här är vad som möter Simon när han kommer hem från jobbet om en liten stund.Love you!

Det finns inte många bilder på mig och Simon tillsammans, men den här är en klar favorit. Vänner, fest, kaos och kärlek.

liveblogg från soffan!

Ikväll passar vi min systerdotter Lillo och i just denna stund ser det ut exakt så här hemma hos oss. Totoro på TV och chips i massor!


inspiration

Folk börjar vakna ur juldvalan nu och det börjar så smått trilla in förfrågningar om jobb. Skönt! Många andra fotografer säger att finanskrisen gör avtryck i deras verksamhet, att de aldrig haft så få förfrågningar som nu. Läskigt, men på ett sätt skönt för min del. Då kan det bara gå uppåt. Klarar man att starta upp eget i finanskris ska man väl klara det sen också! Har jobb både idag och imorgon. Gött mos!

Igår tittade jag igenom en inspelad föreläsning med min fina vän Jon. Sommaren 2007 paddlade han kajak runt Sveriges kust. Jag är fortfarande så sjukt imponerad. Kolla in hans blogg om resan här. Jag mötte upp honom på en del platser på västkusten. Det var så himla mysigt och rofyllt, men samtidigt kändes det alltid lite märkligt att lämna honom vid sitt tält och köra hem till en varm, torr lägenhet. Jon är otroligt bra på att peppa och när man har varit med honom en eftermiddag är ingenting omöjligt.
Vi lagade mat i form av köttbullar och färsk pasta, med ett bestick att dela på! Är man bästisar så är man.


Pannkakor av våffelsmet? Ingen bra idé.

© Lisa Wikstrand

fotobok!

I julas fick jag äntligen klar vår fotobok med bilder från New York. Första utgåvan fick Simons mamma. Snart ska jag få ändan ur vagnen och göra en till oss själva också!

Här är iaf några av uppslagen och vi börjar förstås med omslaget:© Lisa Wikstrand

Fullt ös!

För ett par veckor sedan hade jag en familjefotografering med den här söta familjen! Det var fullt ös på lillasyster som verkligen njöt av att få stå i centrum...!

© Lisa Wikstrand

Tiden går fort.

Det känns inte särskilt länge sedan vår telefon ringde strax innan sex en mörk novembermorgon och min syster Moa berättade att Ebba var född. Hon var första syskonbarnet/barnbarnet och i ett par år var hon outmanad som familjens mittpunkt. Idag huserar 6 syskonbarn på systerträffar och då har ju jag och Simon inte ens bidragit till en enda. I går ringde det från ett nummer jag inte kände igen. Det var Ebba. Hon har fått en egen mobiltelefon. Så igår kväll smsade jag med min lilla Ebba-plutt och förstod inte riktigt vart tiden har tagit vägen. Snart startar hon väl en blogg också.


© Lisa Wikstrand

varför fotobloggar du?

Den här frågan föddes hos mig för ett par dagar sedan när jag lämnade en kritisk kommentar på en stor fotoblogg. Det var ett en bra bild men jag tyckte ändå att det fanns små saker som kunde ändras i bilden för att göra den bättre. Döm om min förvåning när jag kommer tillbaka till bloggen och personen i fråga valt att inte godkänna kommentaren. Då undrar jag lite varför man bloggar och så började jag fundera på mitt eget bloggande. Till en början startade jag denna bloggen som en slags uppdragsgivare när det var snålt mellan jobben där ni läsare fick agera "bildredaktörer". Jag tror stenhårt på att man utvecklas mer av kommentarer som säger "jobbar mer på det där, tänk om!". Men att sålla bort de kommentarerna och bara behålla "fin bild!" tror jag inte får någons fotograferande att gå framåt. Det är i bilddiskussionerna vi utvecklas och får nya synsätt på våra bilder. Det du ser i din bild är väldigt sällan samma sak som jag ser.

Vad tror ni?

Den här bilden föreställer en familj på en camping utanför Göteborg. Pojken viskar till sin mormor att han just lärt sig cykla. Bredvid står pojkens moster.
Vad tänker du när du ser den här bilden? Vad kunde jag gjort bättre? Något i redigeringen? Komposition?


© Lisa Wikstrand

back to school

Idag smet jag in på en föreläsning på Campus... Min vän Jon läser där och berättade att det skulle komma en föreläsare och berätta om sitt köpfria år. Grymt intressant! Sen visade Jon mig den här lilla filmen som först gjorde mig väldigt ledsen och sen lite hoppfull. Men mest ledsen. Hur kommer världen se ut om 20 år om vi fortsätter så här? Man börjar verkligen fundera över sitt eget liv och hur man kan förändra sitt beteende. Det är så sjukt läskigt hur påverkad man är av att konsumera. Men å andra sidan bygger ju mitt företag också på konsumtion.

Nu går det iaf bra att gå in på hemsidan och kolla in min nya kategori!


© Lisa Wikstrand

new kids on the block

Håller på med en ny kategori på hemsidan med barn- och familjeporträtt. Hojtar till när allt är klart!


© Lisa Wikstrand

oproduktiv.

Ibland har man dagar när det bara inte går att jobba effektivt. Man sitter och gör det man ska och plötsligt kommer man på sig själv med att surfa bloggar och kolla Facebook. Och har inget minne av att hjärnan skickat just de signalerna till fingrarna. Allt man ska göra går olidligt långsamt. Idag är en sådan dag. Dessutom funkar det inte att skicka bilder till print. Äh jag går och gör mig en kopp te istället, kanske kollar Facebook...

Och min oproduktivitet har också resulterat i 10 minuters velande vilken bild jag ska lägga upp. Det fick bli en från Pripyat. Nu borde jag gå och dra något gammalt över mig.


© Lisa Wikstrand

jag och irving penn

När min farfar var ung var han väldigt förtjust i en tjej som hette Lisa. Det blev inget mellan farfar och Lisa och farfar hittade ju så småning om sin fina fru Lillo, men han döpte sin segelbåt efter sin gamla ungdomskärlek och senare fick ju även jag detta namn. Lisa däremot flyttade till Paris för att dansa balett och började jobba som modell. Hon gifte sig så småningom med den världsberömda fotografen Irving Penn. Tänk om man hade varit född lite tidigare. Då hade jag ringt upp min namne och sagt: Tjenare Lisa! Jag är barnbarn till din gamla flamma Carl-Magnus och tänkte att du kunde fixa ett möte med mig och Irving...?

nästan...

...rätt. Jag blev utmanad av Marie och Johanna att göra den här sjätte bilden i sjätte mappen grejen. Tyvärr fick jag lirka lite på reglerna för antingen så var det en bild jag nästan precis visat, en icke blogg-vänlig-fest-bild eller så hette mappen någontin i stil med "System Volume Information"... Så det blir den här, nästan sjätte mappen men iallafall den sjätte bilden!

När Lillo hälsar på hos gammelmormor Lilly är det två saker hon kniper direkt. Käppen och gosedjurshunden.


Jag verkar ju vara sist på det här så jag gör det lätt för mig och utmanar alla på Reflex! De är till och med sju, så om ni vill får ni byta ut sexan mot en sjua.
  • Gå in i mappen mina bilder
  • Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
  • Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
  • Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade

herre min sko!

Mitt besöksrekord slogs igår! Tjohooo!

Sitter och förbereder mig för mitt kvälls-möte. Det där med att inte jobba i eftermiddag har gått både bra och dåligt. Mellan pauserna i vår Vänner-maraton har jag passat på att svara på lite mail. För min det går det nog inte att släppa jobbet helt. Sen när jag blir rik och berömd ska jag ta mig lyxen att ta ledigt från datorn. Nu känns det inte som att jag riktigt har råd med det.

Förresten hade fotografen från fotoutställningen idag varit på samma plats som jag! Dock 18 år tidigare och han såg omgivningen i svartvitt.


kultur-tisdag

Idag har jag varit på fotoutställning på Dunkers Kulturhus med min fina vän Anna. Vi såg en väldigt arty utställning av landskapsbilder. Först fattade vi ingenting men mot slutet hade vi väldigt filosofiska diskussioner om bilderna. Men jag tror inte att vi hade speciellt rätt... Vår dos av kultur följdes av en lååång fika på Koppi och lite shopping som sved rejält i plånboken. Jag tror ändå att det var värt det...

Ska försöka hålla ledigt idag också. Ska på möte ikväll och jag tror att jag skjuter upp mina bildbeställningar till imorgon. Måste ladda batterierna liiite till. Har inte orkat packa upp alla grejer jag hade med till mässan. Nu har jag iaf flyttat kassarna från hallgolvet in i arbetsrummet, så det får jag se som en liten seger!

Hade en liten fotosession med Simon förra veckan eftersom han behövde lite porträtt till sitt CV. Snygg han är va?!© Lisa Wikstrand

one hundred!

I torsdags hade jag 100 unika besökare på bloggen! Det är sjukt många för att vara mig. När jag uppdaterar har jag högst 80 st. Var tusan kom alla ni ifrån?! Kul är det i alla fall! Och en sjuk sporre för mig att bli lite mer blogg-medveten....

sleepy head

Helgens mässa gick över förväntan och har resulterat i en drös nya bokningar, känns super! Mina prislistor som jag tryckt gick åt som smör i solsken första dagen så till söndagen fick jag skriva ut provisoriska hemma på datorn... Så alla ni som funderar på att boka mig, skynda på! Idag är jag supertrött (trots 10 timmars sömn!) men ska strax iväg att simma med barnen och mamma. Så ikväll lär jag väl vara halvt död....

Så här såg min färdiga monter ut!


© Lisa Wikstrand

RSS 2.0