nostalgi

Igår satt jag och tittade på mina gamla bilder från förr. Jag hade en annan respekt för fotograferandet då. Jag har blivit bättre men jag tar det för givet nu. Jag måste hitta tillbaka till den där förundran över alla bilder, och inställningen att alla bilder var fantastiska för de var mina... Jag var så stolt över mitt fotograferande då. Det måste jag bli igen.

En bild jag älskar på en människa jag saknar.


© Lisa Wikstrand

vi drar till malmö!

I eftermiddag åker jag till Malmö för möte med eventuell ny kund (hoppas!) och sen plåtar jag the Change på Debaser ikväll. Ska bli grymt att träffa grabbarna igen. Det var ju hundra år sedan jag drog med dem på turné en vecka i Europa, men kul var det! Många nya kulinariska upplevelser så som: fried rice with leak. Det var najs.

 
© Lisa Wikstrand

Längesen

Jag vill ha lugg igen.


polaroid

Fick ett tips om ett underbart program som heter Polaroid! Så nu har jag en liten polaroidkamera i min dator som jag drar mina bilder till, och får sen skaka bilden precis som vanligt för att den ska framkallas!! Nu har jag suttit en stund och testat olika bilder i min kamera, men inte alla bilder passar för att göras om. Här är två bilder på en fin familj som passade utmärkt!


här rasslade det till!

Idag har jag bokat in två jobb och har ett på G! Förmiddagen har spenderats i Alnarps rehabiliteringsträdgårdar. Än så länge behöver jag nog inte komma dit, men det var väldigt rogivande att gå där och plåta. I en höstig trädgård är det väldigt lätt att fastna i att plåta detaljer. Får nog erkänna att den fällan gick jag rätt in i.


© Lisa Wikstrand

Sen åkte vi upp till IKEA och beställde en ny soffa. God jul till oss!

jag får paniiiik!

Nä nu får det fanimej hända nåt snart. Jag blir så stressad av att inte ha några jobb inbokade. En del av mitt mailande har ju gett resultat som sagt, mest i form av "Jättefina bilder, vi ringer dig när det dyker upp ett jobb i Skåne!" Baah! Händ nåt!

Amanda Jenssen i Lund i fredags. Efter 20 minuters panikslaget letande efter spelstället och parkering kom jag en halvtimme försent. Men Amanda var också sen så det gjorde inget.


© Lisa Wikstrand

det snurrar i min skalle

3-4 gånger i veckan snör jag på mig mina skor och går ut och går i Pålsjö skog. Det där med att springa har jag gett upp. Det är så tråkigt och deprimerande när man inte orkar mer än några hundra meter. I skolan kom jag sist på alla konditionstest och nu när jag har blivit vuxen så ser jag fortfarande halva klassen hejandes på mig när jag lufsar fram. Så jag har gett upp det där med löpning. Men så kommer det vissa låtar i min ipod som får mig att tänka: "Hell yes! Nu kör vi!" Så börjar jag springa och hinner tänka "Det här var väl inte så svårt, ta mig tusan, jag ska nog börja springa istället för gå!" Och de första 200 metrarna är inte så svårt. Sen kan ingen låt i världen hjälpa mig. "Nä det där med att springa är nog inget för mig ändå..." tröstar jag mig med när jag börjar gå igen.

Det här är en sån där förädisk låt. Men ack så bra.

frilanslivet....

Ja ibland är frilanslivet fantastiskt. Som idag vid lunch.


höstpromenad

Min man vet vad som gör mig glad när jag är lite deppig. Igår kände jag mig lite trött och oinspirerad. Då drog Simon med mig ut i Pålsjö skog med massa bra snack, vacker eftermiddagssol och härlig höst.

Idag blir det utförsäljning på Puma och Tretorn. Ikväll plåtar jag Amanda Jensen i Lund. Mjao!
© Lisa Wikstrand

veravera

Förresten! Intresserad av den fina borgen i barnrummet? Gå in här: http://www.veravera.se/


En till!

Ytterligare några bilder från inrednings-sessionen!
© Lisa Wikstrand

Hajhaj!

Idag är det telefon och mailar-dag. Jag ska försöka skicka minst lika många mail som förra veckan. Det ger ju resultat!

Albin var fascinerad av hajarna på Universeum i helgen. Han fick själv peka ut ca 30 bilder i kameran som han ville ha med till förskolan (kolla Moa, jag lär mig!) och visa alla sina polers.


mamma, pappa, barn!

Igår gjorde jag en testplåtning för att prov på lite inredningsbilder. Har en potentiell kund som efterfrågar just det. Så jag drog hem till Johanna och Lillo med Simon som pappa-stand-in medans Andreas var på jobbet. Slutsatsen var att jag förmodligen kommer behöva lite paraplyblixtar för att riktigt få till det men kul hade vi! Simon var grym som pappa-modell!


© Lisa Wikstrand

mailande lönar sig alltid

Alla de där mailen jag skickade härromdagen har nu genererat minst en ny kund! Weho! Så nu drar jag till Göteborg för en helg systerhelg i Götet. Ciao!


cool brud

Idag har jag hängt med den coolaste bruden i stan. Ebba så klart! Vi fikade på Väla, trots ett tappper försök har hon nog några år kvar tills hon kan uppskatta latte, men det var himla mysigt ändå. Vi kikade på nästan alla grejer inne på BR och synade Panduros hobbyutbud i sömmarna. När vi köpt vad vi kom dit för drig vi hem och spelade Viva Pinyata. Jag tror nästan jag måste sätta mig och spela lite nu. Ett TV-spel som jag gillar? Vart är världen på väg frågar jag mig?!

Vackra unge!


© Lisa Wikstrand

beach 2009

Idag har min dag stått lite på paus eftersom min mail inte har funkat! 20 mail har legat i utkorgen och väntat på att bli ivägskickade. Nu några timmar senare har de äntligen kommit iväg. I morse var jag på möte med en reklambyrå och det gick helt ok. Tror inte det blir så mycket jobb från dem men jag är ett visitkort fattigare iaf!

En grej som är grym med att inte ha så mycket uppdrag är att man får sjukt mycket annat gjort! Hela eftermiddagen igår spenderades med att organisera hårddisken och bränna backuper. Mjao!

Ikväll blir det häng med Johanna eftersom grabbarna ska spela fotboll. Mys.

Duktiga jag var och simmade igår. 40 längder. Beach 2009, here I come. Detta är målet:


© Lisa Wikstrand

jobb-skolk

Sitter nu med världens mest enformiga jobb. Ungefär 100 barnbilder som serexakt likadana ut. Det enda som skiljer dem åt är mängden snor under näsan som jag måste retuschera bort. Då är det lätt att sätta sig och drömma sig bort bland andra bilder! Gärna på mina vackra syskonbarn.

© Lisa Wikstrand

i backspegeln

I veckan har jag jobbat och slitit i Göteborg. Jag o Lisa hängde på Bygrindens dagis för att plåta kidsen! Lisa lekte loss och jag försökte fånga leenden. Vissa ungar skrattade innan jag ens hunnit kika igenom linsen, andra grät hysteriskt när det var dags att träffa oss. Men Lisa är ju proffs och vi lyckades plåta alla 150 barn!

Mitt sista jobb för GP blev nog det märkligaste jobbet jag har gjort. Jag och Peter Lenken åkte till Ockelbo eftersom det är därifrån prinsessan Victorias flamma Daniel kommer ifrån. Så vi kom fram till ett snöigt Ockelbo, som består av ett Konsum, ett Ica och en pizzeria. That's it. Vi träffade inte på varken Daniel eller Victoria och till en början ville ingen prata om dem, men grymma Peter lyckades locka varje person att säga något. Typ att Daniel o Victoria ofta kom cyklandes med ett släptåg av svartklädda kostymsnubbar, SÄPO...

.


Fy vad jag inte längtar efter vintern nu!

© Lisa Wikstrand

stipendie-jakt

Dagarna just nu tillbringas framför datorn i jakt på stipendium. Det verkar vara en hel vetenskap att söka stipedium. Kontentan efter dessa dagar av ändlöst surfande är följande: kom inte på bra idéer på hösten. Alla ansökningsdagar ligger 1-2 veckor tillbaka i tiden. Inte nice.

Bild från en brand utanför Höganäs i somras. Allt brann ner utom statyn på den lille Havefru...

© Lisa Wikstrand

jag har varit vilsen lisa...

Konstigt att världens mest deppiga och oinspirerande dagar kan vända så snabbt och plötsligt är man fylld av nya idéer och glädje inför framtiden. Det är tur att det finns bra låtar att lyssna på då! Denna låt lyssnar jag högt på för tillfället (och i hemlighet låtsas jag att den är skriven till mig...).

Varje kväll innan jag sommnar tänker jag att imorgon ska jag ha ta en bild i timmen hela dagen. Och varje dag vid lunch kommer jag på att jag har glömt det. Men nu har jag skrivit i bloggen så imorgon MÅSTE det bara bli av!

Detta är en av mina favorit bilder från vikariatet i somras. En buddistisk munk på besök i en kyrka utanför Ängelholm.


© Lisa Wikstrand

nya tag

Blir lite småstressad av att inte ha något att göra nu! Bilderna från Tjernobyl är klara så nu måste jag sätta igång med ett nytt projekt. Gårdagen gick åt till att spåna på nya idéer, så nu blir det till att söka lite stipendium för att kunna genomföra allt jag vill! Nästa vecka drar jag till Göteborg för jobb med bästa Lerums-Lisa! Har inte varit i Göteborg sen vi flyttade så det blir lite speciellt...

Dagens bild tog jag i Malmö för några veckor sedan. Det var Filmdagarna och jag gjorde ett jobb för GöteborgsPosten. Jag var jättesen och sprang till intervjun. Som alltid när det är pressdagar brukar man få ca 2 minuter på sig att ta bilder, samtidigt som tidningen ofta vill ha bild till första sidan på kulturdelen och minst en bild till insidan. Just det här jobbet var en intervju med Gustaf Skarsgård inför hans nya film.


© Lisa WikstrandRSS 2.0