nedräkning

Jag har en liten papperslapp gömd på min dator här på jobbet. Det är en liten nedräkningslista, jag kryssar för varje dag och sista dagen är när jag slutar jobba. Lite märkligt kan tänkas, jag har drömjobbet men bara längtar efter att det ska ta slut. Men jag är verkligen så trött på vikariesvängen just nu. Att aldrig riktigt ha kontroll över sin tid. Inte för att jag tror att det blir bättre när jag frilansar, men då kan jag iallafall göra nyttiga grejer när det inte är något att göra...! Det är så mycket annat jag vill... Inte bara tänka press hela tiden. Och sen låter man ju inte sig själv rota sig på ett jobb man vet att man inte får stanna på.

Idag är det 7 dagar kvar.

image113
Hundutställning på Svenska Mässan. Liten hund i snuskigt dyr väska.

Storm i ett vattenglas?

Efter en veckas grymt härlig sjukskrivning är jag tillbaka på jobbet! Idag var beredskapen hög för den fruktade stormen (Putte, som en viss tidnings läsare tyckte att den skulle heta). Jag var beredd på fallande träd, sjunkade båtar och omkringflygande hustak. Summa? En vält lyktstolpe. Typ. Ibland (läs ofta) ställer man in sig på en typ av jobb, som allt som oftast blir raka motsatsen. Bjuder en sådan bild idag!

Detta stod i uppdraget: Äldre man får inte bidrag av kommunen till en kupévärmare. Hur tusan gör man det till en intressant bild? Men så funderade jag på en kollegas kloka ord: "Fota aldrig det som det handlar om!"
image112

injured in combat..

Det blev väldans svårt att jobba idag, så jag åkte upp till GP, lämnade in mina bilder och sen raka vägen till vårdcentralen. Idag är tummnageln alldeles svart. Har legat uppbullad med kuddar runt handen hela natten för att försöka hålla tummen högt. På vårdcentralen tömde sköterskan på blod, så det trycker inte lika mycket nu... Får se hur det blir med jobbandet. Grymt svårt att manövrera en tung kamera utan tumme. Köra bil är också en utmaning!
Positivt är i allafall att jag inte behöver diska på länge!

image111

yrkesskada (känsliga tittare varnas)!

idag skulle jag plåta en polis... får åka polisbil för första gången och vi åker iväg en sväng för att hitta en bra plats. när jag kliver ur bilen ska jag stänga dörren och plötsligt gör det väldigt, väldigt ont och jag inser att jag sitter fast. till min fasa inser jag att det är min tumme som sitter fast. jag har stängt igen dörren på min egen tumme... fort öppna dörren och få loss min stackars tumme. tur i oturen har dörren hamnat precis över nagelbandet så jag blöder rätt rejält! med 5 poliser runt mig kämpar jag med gråten och blir omplåstrad i bakluckan på polisbilen. att plåta efter detta var en utmaning, men det gick...

image110

att jag ska kunna jobba imorrn gör just nu lite för ont för att tänka på.

jul nr 2

Den bästa starten på ett nytt år stavas trettonhelgen! Då får man äntligen träffa alla kids och förvånas över hur stora barnen (och en viss mage) har blivit sen sist... Alla ingredienser för en perfekt trettonhelg fanns; massa godis, presenter, julmat, lekplats, nya spel, lek och bus.

image97
Chokladtomtar som ingen nånsin äter upp, men det blir märkligt tyst i en kvart efter att de har delats ut...

image98

image99
En stor, två mittemellan och en liten.

image100
Krocko-kaj ser inte så där jättemysig ut.

image101
Inga instinkter så långt ögat kan nå! Den där blicken du får av hyenan är inte helt vänlig, Lillo! Men det är klart, du är ju van vid sötkorven.

image102

image103
Humörsvängninar deluxe!

image104

image105

image106

image107
Levande charader, Johan planterar en blomma...

image108
... och Ebba är ett lejon.

image109
Nästa gång vi ses har det kommit en liten till!

RSS 2.0