lyckodag!

Förutsättningarna för bloggande har inte varit de bästa den senaste tiden. Massa familj och vänner som man vill träffa! Sen har jag åkt på en dunderförkylning med lite topping av ögoninflammation... Så sen julafton har jag mestadels legat i soffan och sträckkollat Mad Men.

På julaftonsmorgon blev det dock en liten spontanfotografering med Sandra! Senast vi gjorde det var julen 06. Det var ett par dagar innan beräknat datum men Lukas tog ett par veckor till på sig för att landa lagom till fredagen den 13 januari. Det som för många andra är ett olycksdatum är ett lyckodatum för denna familjen. Sandra o Jimmy träffades fredagen den 13, fick barn och gifte sig på gissa vilket datum och veckodag? Så det vore väl grädde på moset om lillebror tittar ut den 13 mars, jag behöver väl inte säga vilken dag i veckan det är... Vi hoppas iallafall på att lillebror har kommit till världen när vi kommer upp och hälsar på i påsk!


© Lisa Wikstrand

trött...

Lyckan var total i början på veckan när jag hittade två 70x70 ramar som jag har letat som en tok efter! Så idag hämtade jag ut mina två fiiina ramar från Gallerix. Inte gratis men kändes värt det. Försäljaren undrade om jag hade nån upphängning och näää det hade jag inte tänkt på. Så jag köpte med två krokar som han sa skulle hålla! Men tror ni att det höll? Näpp! En av ramarna flög i golvet och glaset+ramen spräcktes. KUL! Nu får jag gå tillbaka imorgon och köpa en ny. VARFÖR HÄNDER SÅNNA HÄR SAKER ALLTID MIG?!!! (och varför när man har kasst med kosing?) Till råga på allt trodde jag att jag hade ett hål i tanden (det hade jag inte) och beställde en akuttid hos tandis. 350:- spänn för att få veta att jag måste dra ut mina visdomständer. Yippiekayei.

vaaa??

Kan det vara så att jag just blev klar med all min ångest på 1,5 timme? Som jag i sinnet halvt stressat ihjäl mig över? Lisa, ett nyårslöfte till nästa år: bli lite mer verklighetsförankrad. Men som försvarstal så hävdar jag ändå att bilderna inte ligger på print ännu. Allt kan hända...

Snart måste man börja fundera på om man har något att skicka in till Årets Bild. Känner inte att jag har så mycket bra material iår. Inte som passar i den tävlingen iaf. Jag har bilder som jag själv gillar, men platsar det i ÅB? Hmm...


© Lisa Wikstrand

vuxenpoängen haglar!

Första julgranen! Förra lägenheten var på tok för liten men iår kände vi att vi hade plats. Inget eget pynt och en skänkt gran från snälla svärföräldrar!


en portfolio bild...till!

Vad glad jag är att jag har kommit på denna idé om att visa bilder ur min portfolio! Det betyder ju att jag alltid har något att falla tilbaka på i värsta bloggångesten.

Denna bild kom till på Hultsfred 07. Jag hade jättesvårt att få till bra bilder framme i diket. Fick en konstig plats så jag tog lite bilder ute från publiken sen med ett 400mm objektiv. Min bästa konsertbild! Bildchefer är ju inte så glada i konsertbilder i portfolios, men den här känns som mer än ännu en konsertbild.


en portfoliobild

Tänkte lägga upp en bild då och då som finns med i min portfolio! För mig är detta mina absolut mest uttjatade bilder i mina ögon eftersom det är bilder som jag har stött och blött i min process att göra min portfolio.

Den här bilden tog jag i Paris för drygt ett år sedan. Jag var där för GP och gjorde ett jobb om Paris förorter. Det är en av få gånger jag faktiskt har varit rädd ute på ett jobb. Ofta känner man sig inte så rädd när man är ute på jobb som man i "vanliga" fall skulle kännas obehagliga. På något konstigt sätt har man alltid sin yrkestitel att gömma sig bakom, man har på något sätt "rätt" att befinna sig på platsen. Men i Paris var det absolut inte så. Där var det snarare tvärtom. Flera gånger sa min guide till mig  "när vi går genom detta området får du dölja kameran, ta inte bilder här". Invånarna i förorterna är inte så glada för journalister. Bakom varenda bild jag tog på den resan ligger tanken "vad händer om jag lyfter kameran nu?" Så fort det blev mörkt åkte vi hem till våra trygga hotellrum, och jag andades ut. Men jag tänker ofta på hur tacksam jag är över att slippa bo i den där konstanta rädslan.

Jag skulle med andra ord aldrig kunna bli krigsfotograf...


© Lisa WIkstrand

julpanik

Fina Johanna Lundberg tipsade om min blogg och då fick jag genast dåligt samvete för usel uppdatering på senaste... I lördags sa jag och syrran att "åh vad skönt att man inte kännt av julstressen trots att vi inte köpt en enda julklapp!" På kvällen slog julsjukan till med full kraft och jag fick lite panik. Ikväll känns det doch lite bättre eftersom jag lyckades klara av alla julklappar utom ett par stycken i eftermiddags. Gött mos!
Imorgon drar jag till Malmö på jobb så det blir nog inte så mycket uppdateringar imorgon heller...


© Lisa Wikstrand
Idag har våra julkort kommit fram (hoppas jag!!) Så nu får även ni en liten julhälsning! Första året vi skickar gemensamm julkort (hmm första året vi skickar julkort över huvudtaget...)

vill man vara fin...

Jag vet två brudar som kommer ha sjuuuuk träningsvärk imorgon! Första yogapasset på år och dar. Beach 2009, håll i hatten!


© Lisa Wikstrand

koolt

På mitt jobb i tisdags träffade jag en söt gubbe i hamnen i Torekov som stod och ville bil fotograferad efter att jag hade plåtat den ursprungliga personen.Sen drog jag och snubben jag plåtade för jobbet upp och kollade på hans söta, ekologiska kor.Det är precis det här jag älskar med mitt jobb. Helt plötsligt står man på en lerig åker på Hallandsåsen, omgiven av långhåriga kor.

© Lisa Wikstrand

iväg på jobb!

Strax drar jag till Torekov för ett jobb. Skönt att komma ur kontoret lite! Igår skickade jag ut 15 mail till redaktioner och vips, ett jobb nästa vecka! Mitt schema börjar kännas lite mer fylligt nu och det känns så himla bra.

Nu längtar vi efter de här gofisarna som kommer på besök nästa vecka!! Och i Sandras mage växer ett litet syskon till Lukas så jag hoppas kunna ta lite fina gravidbilder...


© Lisa Wikstrand

Förresten, någon som  har en Spotify-invite att bjuda på? Ingen blir gladare än jag!

so long!

Här händer det inte mycket. Jag verkar ha någon slags konstig biologisk klocka som säger åt mig att producera massa idéeer efter kl 18. Resultat? Jag sitter hela kvällarna med bärbara datorn i knät och kan inte sova om nätterna för alla idéer. Men en måndagmorgon kl 9 är jag helt blank i sinnet.

Nä nu åker jag på loppis! Mer PhotoBooth åt folket!


Jag och Google

Jag och Google bråkar lite. Först gillades inte min sida eftersom den är byggd i Flash, så jag kom så långt bak om man sökte på "fotograf Helsingborg". Så jag gjord en ny startsida i html: http://lisawikstrand.com för att fjäska upp Google eftersom jag vet att han inte är så förtjust i Flash. Men vet ni vad Google gör då? Petar mig ännu längre ner på söklistan...! Fan.

Idag har jag haft ett brudpar på besök! Då längtade jag lite extra efter en lokal att kunna ta emot kunder i. Men det gick bra ändå och de var supergulliga!


© Lisa Wikstrand

cecilia & johans bildspel!

Nu har brudparet landat på svensk mark och fått se sina bilder så nu visar jag er också! Klicka här för att se bildspelet! Glöm inte att sätta på ljudet!

© Lisa Wikstrand

kaka söker maka!

Denna bild vill gärna hitta en ram att sitta i. Om det är någon som vet en ram som tar en 50x50 bild plus utrymme för passepartout så är ingen lyckligare än jag över att få hitta just en sån ram. Help!


© Lisa Wikstrand

bagare eller fotograf?

Detta inlägget verkar ha försvunnit, vad är det med blogg.se...?
Vissa dagar består mitt jobb av arbetsuppgifter som man kanske inte förväntar sig av en fotograf. Jag gillar sånna dagar!


god jul!


hårfagra

Har försökt skriva inlägg idag men det försvann så nu försöker jag mig på ett nytt! Dagen har mest bestått av pappersarbete, så berättelsen om min dag tänker jag inte tråka ut er med. Jag bjuder på en bild istället! Ett gäng kids som spenderade sommarlovet med att göra en dansfilm.


© Lisa Wikstrand

hästpojken

Det konstigaste bandnamnet ever måste ju ändå vara Hästpojken. Kanske är det coolt på något sätt men jag fär nog erkänna att jag inte är tillräckligt cool för att fatta grejen... Jag och Simon blev kära på en Bad Cash Quartet konsert (sångaren i Hästpojken var tidigare sångare i BCQ) så det berättade jag för Martin när jag plåtade dem för tidningen MM. Jag tror att han tyckte att det var ganska gulligt.


© Lisa Wikstrand

klar! tror jag...

Nu är jag klar med C & J´s bröllop som jag plåtade för 1 o en halv vecka sedan. De kommer hem från sin bröllopsresa på onsdag och då tänkte jag leverera bilderna... Det blev verkligen himla fint och jag hoppas att de blir nöjda, det är jag iaf! Har hittat på en liten överraskning också som jag avslöjar till er efter leverans till brudparet...

Nä nu väntar lunch och ett avsnitt Desperate Housewifes. Det förtjänar jag! Har redan hunnit göra klart två jobb denna eftermiddag!


© Lisa Wikstrand

dåligt bloggande

Baaah! Jag måste verkligen komma igång med mitt bloggande igen. Känns som att jag har ganska mycket att göra nu så jag tänker hela tiden; "jag bloggar efter att jag har gjort det där... och det där... och det..." Men det får ta mig tusan bli ändring på det nu!
Nu börjar det komma igång lite grann, pepparpeppar. Skönt att hela tiden ha något på gång, något jobb inplanerat. Det är när kalendern är tom som man blir sådär himla stressad. Nu känner jag att jag klarar mig ett tag fram så det är riktigt skönt!

Saknar min söta Ekdahl.

© Lisa Wikstrand

RSS 2.0