the BIG apple

Ikväll ligger vi i hotellsängen med ömma fötter efter 6 timmars traskande och nackspärr efter att ha gått och tittat upp på alla galet höga byggnader... Jag vaknade redan vid 6-tiden imorse och låg och försökte sova innan jag gav upp vid sju och väckte Simon. Vi fixade ihop lite frukost med vår gasolspis, som jag tycker är lite läskig men Simon skötte den galant! Vid tio tog vi tunnelbanan in till Grand Central Station. Helt otroligt fint och väldigt stort, vilket det mesta är här (iallafall väldigt stort...). Efter en timmes planlöst och förvirrat promenerande längs 5th avenue bestämde vi oss för att gå till Macy´s, som är som ett stort NK. Där drack vi resans första Starbuck´s latte! Men den gick såklart inte att jämföra med Andreas lattar... Efter Macys hittade vi till Broadway och här började det verkligen hända grejer! Bl a Sephora som var himmelriket för mig, massa billigt smink. Jossi, id foundation kostar 150:- här! Behöver jag säga att Simon inte tyckte det var lika kul som jag? Plötsligt stog vi på Times Square utan att riktigt ha fattat hur vi hamnade där. På Applebee´s blev det sen lunch och vi bestämde oss för att planera morgondagen lite noggrannare. Att bara ströva omkring gör oss ganska förvirrade och det är inte helt lätt att veta vart man ska gå. Några gator åt fel hål ändrar totalt karaktär på stan. 3 minuter åt ena hållet kan innebära Gucci och Dolce & Gabbana och 3 minuter åt andra hållet fejkade Rolex och plastsmycken. Nu ikväll har vi surfat omkring på nätet och skrivit upp ställen dit vi vill gå. Det lutar åt att vi går i SoHo imorgon. Det sjuka är att vi bara har gått kanske 20 gator upp för Broadway idag och det har verkligen tagit hela dagen... Trots att vi bara gått och gått och gått lite till så har vi bara sett en mikrodel av NY.

image130
Simon fixar biffen, eller förlåt teet.

image131
Hotellfrukost!

image132
Stolt som en gås utanför EB-games och två nysläppta spel i påsen!

image133
Reklam har får en helt ny innebörd här.

image134

image135
Times Square. Bakom mig står en av 100000 gubbar i röda kläder som hemskt gärna vill att man ska åka med deras dubbeldäckare. Tittar man noga så ser man att han t o m håller upp en bild på bussen framför kameran...

image136

image137
Våren har så smått kommit hit!

image139
Simons inköp!

image140
Mitt inköp!

image141
Ostig pizza till kvällsmat på rummet. Jag orkade 1 och en halv bit...

Kommentarer
Postat av: http://TUMADRE.blogg.se

Jag har svårt att somna så jag klickade runt lite bland alla bloggar och hamnade här. Tänkte bara lämna ett spår efter mig och säga vilka härliga bilder du hade här! :) Godnatt!

2008-04-05 @ 03:37:26
URL: http://TUMADRE.blogg.se
Postat av: Korri, Anton K och Lillmajken

Fy fabian vad COOLT ni har det och så fina bilder! Vi önskar att vi var där med er, vi är allt lite sotis. Vi blir verkligen pirriga så fort det är ett nytt inlägg. Tänkte gå upp inatt och kolla datorn när jag gick upp på toa men väntade så vi kunde läsa tillsammans. Skitsnygga tröjor Simmi och superfina skor, jag vill åsså ha. Vad kostade dom Lissi? Vi kan väl höras på mailen om shoppingen! PUSS PUSS hoppas ni får ännu en underbar dag.

2008-04-05 @ 07:56:08
Postat av: albin

Vad ska du köpa till mig Lisa? jag vill ha en ninja och en "tansfomes". Det har du lovat mig!

Albin dikterat och mamma skrivit.

2008-04-05 @ 14:40:16
Postat av: Pappa

Visst är det fantastiskt att bara gå och gå. Ta tunnelbanan till Washington Square till mina forna hemmakvarter och gå sedan uppåt. (Det går ingen tunnelbana till Wsq men gatorna från tunnelbanestatkionen till wsq minns jag som "fina".) Det gjorde jag många gånger, gick mot 14th Steet alltså. Minns särskilt hur allt speglade sig i skyskraporna. Tröttnar ni är det bara att ta en buss. Pröva glassen. I Amerika finns världens godaste!!Kram

2008-04-05 @ 17:28:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0