kulturkoftor

Imorse stegade vi bestämt mot Metropolitan Museum of Art i Central Park för lite kultur på morgonkvisten. Men 100 meter innan vi kom fram slog det mig att det är ju måndag vilket betyder att de flesta museum håller stängt och the Met var ett av dem. Så det var bara att dra fram guideboken för att hitta något annat sätt att spendera dagen på! Tur för oss så höll Museum of Modern Art öppet idag så då styrde vi våra fötter dit. 6 våningar målningar, skulpturer och foto. Jag trivdes som fisken på 3:dje våningen bland några av historiens bästa bilder. På sjätte våningen fanns en jättehäftig utställning om teknik. Jag gillade idéen med efter man dött kunna alstra energi från förmultningen av kroppen till batterier. Exempelvis ett ficklampa med graveringen "Shine on Dad" eller en vibrator "Love always". Men bara själva byggnaden i sig var värt inträdet.
Efter MoMa begav vi oss ner till Broadway för att gå på bio! I en biograf med ca 550 platser (vi var väl ungefär 10 pers därinne) såg vi Leatherheads. Ingen höjdarfilm, men det är iaf coolt att sett bio i New York!

image170
Stängt!!!

image171

image172
Bilder finns överallt i den här stan.

image173
Mitt på 5th Avenue satt den här lilla "hemlösa" katten, komplett med kattlåda och allt. Ville man så kunde man lägga en liten slant i Hello Kitty-burken framför tassarna!

image174
Sånt här golv i nya lägenheten kanske?

image175

image176

image177

image178
image179

image180
Här kan man kissa eller om man är trött på sin egen bebis byta mot en annan!

image181

image182
Simon önskar att jag ska sluta fota honom snart...

image183
...det kan han glömma!

image184

image185
De här "parkeringshusen", finns överallt, men vi fattar inte hur de funkar!!! Bilarna hissas upp och står hur många som helst på varandfra och bakom varandra, men hur de får ner bilarna igen är för oss ett mysterium.

image186
Simon försöker se lite oskyldig ut.

image187
Ni som trodde att jag kanske skulle komma hem med en ring på fingret, måste jag tyvärr göra er besvikna. Efter bion sprang vi på Patrick Dempsey, och ni ser ju själva hur det slutade.

image188
Kvällsmat på Ben & Jerry´s, det hade du gillat pappa!!

image189
Nu ska jag städa garderoben!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hey Kids!
Dagens bilder var urcoola!!! Gud vad roligt det är att gå in varje morgon och se de nya bilderna och läsa vad ni gjort....
Här hemma i Sverige är klockan 04.15 och jag ska snart sätta mig på tåget på väg till sundsvall för att gå på utbildning... Kommer bli grymt kul men innan dagen är färdig är man nog en aning trött...
Have a wonderful day!!!!

Puss & Kram Syrran & Luke

2008-04-08 @ 04:41:05
Postat av: Andreas, Johanna & Lillo

Shit, va coola bilder! Ja det är verkligen roligt att få kolla varje morgon vad ni har för er. Jag gillar alla arrangerade bilder på Simon när han står och hänger på någonting. Så jäkla bra turist bilder! Roligt att du är så uppmärksam Lisa så du hittar alla roliga saker att fota, som den "baby change" bilden eller dom fina gatstenarna! Vi saknar er och önskar att vi var där med er.

Massa pussar & kramar!

2008-04-08 @ 08:29:47
Postat av: Mamma Cecilia

Hej ungdomar,

Jag kan bara hålla med Sandra, Johanna, Andreas och Lillo Vilka underbara bilder. Jag kommer att sakna min morgonunderhållning när ni kommer hem. Det första man gör på morgonen så är det att slå på datorn och kolla vad ni haft för er. Simon visst gillar du att bli fotad av Lisa, du som är så snygg!!! Det tycker ju både du och jag, eller hur?

Jag sa att det kommer att räcka med 2 stora resväskor men när jag sett garderoben börjar jag undra.

Imorgon åker jag till Malmö och beställer vårt nya kök. Vi startar vår renovering inom 14 dagar, spännande.

Ha ännu en riktigt bra dag.

Stor kram
Mamma Cecilia

2008-04-08 @ 13:21:29
Postat av: Anton Körberg

Men Simon! Jag blir lite orolig när du tittar så på Patrick. Glöm inte att du har mig här hemma. Gräset är inte grönare på andra sidan...
puss

2008-04-08 @ 15:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0