a walk in the park!

Idag har det varit sommar här i NY, med 20 grader varmt och blå himmel hela dagen. Vi bestämde oss för att spendera dagen i Central Park... Vi började med att gå på the Met eftersom vi missade det i måndags när det var stängt. Det var ett jättemuseeum och jag gillade framförallt den egyptiska delen och modeutställningen i källaren. Men precis som MoMa orkar man inte se allt. Vi lämnade museet hungriga som vargar och laddade batterierna med varsin hamburgare. Efter lite jäsning på en solig gräsmatta styrde vi kosan till Central Park Zoo. För 8 dollar var fick vi inte se särskilt många djur, det var ganska mycket avstängt. Men vi gillade isbjörnen, som efter envist väntande från vår sida simmade omkring och visade upp sig riktigt ordentligt! Värmen tog verkligen ut sin rätt och vi fick pausa en halvtimme på en skuggig bänk innan vi gav oss ut i parken igen. Simon, som ju har stått för de flesta briljanta idéerna den här resan, kom med en ytterliga genial idé, nämnligen att hyra en liten båt och ro omkring på sjön! Efter alla dessa äventyr var det dags att vända fötterna hemåt och nu ligger vi i sängen, trötta och matta av all sol och promenerande!

Jag höll nästan på att glömma!! När vi var på väg från vår gräsplätt till Zoo så såg vi Casey Affleck! Vår första kändisspotting och Simon har varit starstruck hela dagen. Hade det inte varit för att han var där med sina barn hade nog Simon bett om både autograf och idolfoto... För er som inte vet vem Casey Affleck är kan vi informera om att han är en skådespelare som var Oscarsnominerad för bästa biroll i år. Han är även bror till Ben Affleck.

image245
Vackra mönster på sarkofagerna, tänkte mkt på dig Johanna! (Ang mönstrena, inte sarkofagerna...)

image246
Det fanns massa uppbyggda "rum" inne i museet, bla ett franskt slott fr 1600-talet eller som här, en kinesisk trädgård.

image247
Fint ljus i Great Hall.

image248

image249
En avdelning med musikinstrument!

image250

image251
Hur hittar vi ut från det här jäkla stället?

image252

image253
Lite röd om näsan är han ikväll...

image254
Supervarmt!

image255

image256
Det här har vi i Slottsskogen också! Djuren verkade tycka det var väldigt varmt och den här krabaten blev spolad med kallt vatten av en snäll skötare.

image257

image258
Lägenheterna precis närmst Central Park kostar från 1 miljon $ och uppåt... Om man vill hyra kostar de billigaste ca 2000-3000$ i månaden!!

image259

image260

image261
Björnen verkade gilla all uppmärksamhet...

image262

image263
Dyr men god Ben & Jerrys glass.

image264
Strawberry Fields strax utanför Dakota Building där John Lennon bodde och senare blev skjuten utanför.

image265
Ska vi inte ta och hyra en båt Lisa?

image266

image267

image268

image269
Jag tar över årorna en liten stund...

image270

image271

image272

image273

image274

image275
Jag har ju av någon anledning en kärlek till ensamma gubbar och tyckte den här mannen var otroligt söt.

Kommentarer
Postat av: Johanna, Andreas o Lillo

Härligt att få känna värme och sol! Ni ser ut att ha haft ännu en underbar dag o är snyggaste katterna i stan som vanligt. Vill ni verkligen åka hem igen? Mönstrena var verkligen fina, snacka om att man hade fått mycket inspiration på en sånt ställe. Ja, hela NY är ju inspiration!! PUSSAR, ps jag lider ju själv av ensamma-gubbar-syndromet. Fick lite ont i magen. Man vill bara ge honom en kram..

2008-04-11 @ 08:06:23
Postat av: Mamma Cecilia

Hej ungdomar,

Vilken härlig dag ni hade igår. Vi kände av sommaren med er tack vare era bilder. Simon vilka fantastiska ideer du haft under resan. Detta med att ut och ro är ju hur roligt som helst, impad. Lisa så fin du var i nya? kjolen. Nu hoppas jag ni får en suverän avslutning på semestern med fortsatt fint väder och att resväskorna går att stänga.

Stor kram
Mamma Cecilia

2008-04-11 @ 15:57:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0