studiebesök på förlossningen minsann

Igår tyckte jag att bebisen rörde sig så himla lite i magen. Jag kände honom då och då, men väldigt svagt och aldrig mer än EN svag puff. Jag som är van vid långa aerobics-pass på ett par minuter i magen blev ju lite konfunderad. Men eftersom jag kände att han rörde sig lite iallafall så var jag inte särskilt orolig. På kvällen så ringde jag förlossingen, absolut inte för att få en undersökning, bara för att få ett okej på att jag kunde avvakta till morgonen. Men de tyckte att vi skulle komma in på en kontroll ändå. Jahopp. Så efter tjugo minuter satt vi där i väntrummet på förlossningen bredvid en flåsande mamma med värkar och en pappa med sjuttielva väskor och jag kände mig rätt dum. Efter bara nån minut fick vi komma in i ett undersökningsrum och jag fick en CTG kopplad till magen i en halvtimme. Hjärtat tickade på fint på lillkillen och efter ett ultraljud fick vi åka hem. Huh jag kände mig så dum när vi åkte hem, jag visste ju att det inte var någon större fara och kände inte att jag behövde någon undersökning. Samtidigt skulle man ju ALRDIG förlåta sig själv om det faktiskt hade varit något och man inte ringde. Men skönt att de tog mig på allvar när jag ringde och det är ju trots allt de som vet bäst.

Idag hade vi tid för tillväxtultraljud (det görs på alla på hos min barnmorska) och fick se den lilla fisen igen. Två gånger på ett halvt dygn! Allt såg fint ut och han väger just nu drygt två kilo och beräknas väga precis som medelbebisen, 3.5 kilo när han är färdigbakad!Kommentarer
Postat av: Linn

Vad fin du är!

2012-05-02 @ 12:24:37
Postat av: Fotograf MissJeni

skönt att dom tog dig på allvar, som sagt, när man väntar sitt första barn så vet man ju inte riktigt vad som är normalt och inte. Bättre att vara på den säkra sidan. <3så fin bild!!

2012-05-02 @ 12:32:35
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Maja-Stina

BRA att ni åkte in! Som du skriver, man skulle aldrig förlåta sig om det var något.Och du är så himla vacker och fin! Sixten också!

2012-05-02 @ 13:41:29
URL: http://www.majastina.se
Postat av: Jenny

Det är inte de som vet bäst - det är du! Du gjorde rätt i att ringa in, det har jag också gjort. Mindre rörelser kan vara tecken på något men har man tur har de bara en lat dag. :) Man är lika vaken och lättoroad när det kommer till tredje barnet, lovar. Visst är det skönt att de tar en på allvar!

2012-05-02 @ 17:28:38
URL: http://ovanliga.wordpress.com
Postat av: Sandra

Bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite! Ni gjorde helt rätt! Skönt att allt var bra =)Ibland behöver man en bekräftelse på det plus att nu har ni ju fått ett studiebesök på förlossningen =) Åh vi längtar med spänning efter lillkusinen! Puss & Kram

Postat av: Sofia

Vilken lycka att vänta första barnet! Men kom ihåg att du aldrig ska känna dig dum och i vägen på förlossningen. Skönt att höra att de tog det på allvar! Lycka till med fortsättningen!

2012-05-11 @ 07:53:18
Postat av: Ingela

Helt klart rätt att ringa och också att åka in. Man ska känna barnet hela tiden (varje dag, samma mönster som det brukar vara - det är ju olika för alla men i slutet av graviditeten känner man ju sin lilla bebis och dess rörelsemönster) och gör man inte det ska man absolut ta det på allvar. Tyvärr är det en utbredd uppfattning att barnet ska röra sig mindre på slutet men det är inte så, det rör sig lika mycket även om det har mindre plats.Och det är bättre att åka in både en och fem gånger utan att det är något som är fel. Har vänner som förlorat sitt barn i magen sista graviditetsveckan och det vill ingen vara med om.Du känner din kropp och din bebis och du ska aldrig känna dig dum om du kontaktar förlossningen för råd och ev. kontroll, det är det ingen som någonsin kommer att tycka.Stort lycka till nu, ni har något fantasiskt framför er!!

2012-05-11 @ 22:25:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0